Open dag Amphia als afsluiting week van de zorg

Het Amphia Ziekenhuis opent zaterdag 19 maart de deuren op de verschillende locaties in Breda en Oosterhout. Tijdens de open dag kan iedereen van jong tot oud een kijkje nemen achter de schermen van een ziekenhuis. De toegang is gratis.

Artsen, verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel staat die dag klaar om de bezoekers de veelzijdigheid van het ziekenhuis te laten zien. Zo zullen de nieuwste behandel- en onderzoekstechnieken worden getoond, wordt er informatie verstrekt over de nieuwbouw van het Amphia, kunnen bezoekers allerlei testen ondergaan en behandelingen zelf uitvoeren. Daarnaast zal er ook nog een spectaculaire reddingsoperatie te zien zijn.

Ook voor kinderen zal er genoeg te doen zijn die middag. Zo kunnen zij hun favoriete knuffel meenemen naar de poppendokter, een speurtocht volgen in het gebouw en op de foto gaan als dokter of verpleegster.

De open dag is de afsluiting van de nationale week van Zorg en Welzijn waar het Amphia één keer in de twee jaar aan deelneemt. In het hele land bieden zorginstellingen de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van zorg en welzijn en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De open dag is van 11:00 tot 16:00 uur.

Tip de redactie