‘Gesprekken met Rijksvastgoeddienst over Koepel’

Breda heeft binnenkort gesprekken met de Rijksvastgoeddienst over de Koepel en de rest van het voormalige gevangeniscomplex.

Dat geeft wethouder Alfred Arbouw aan naar aanleiding van de naderende sluiting van het asielzoekerscentrum in de Boschpoort, zoals het complex heet. “We gaan praten wat daar zou kunnen komen en wat de meest ideale invulling zou kunnen zijn.”

Volgens Arbouw moet de komende maanden ook duidelijk worden welke partij het meest geschikt is. Ook het overnemen van het complex door Breda, voor bijvoorbeeld een symbolisch bedrag van een euro is wat betreft de wethouder een mogelijkheid. Daarmee zou Breda meer controle hebben over wat er gevestigd gaat worden.

Of dat scenario zo uitpakt? “Daarvoor is het te vroeg”, aldus Arbouw. “Het pand komt eerst leeg te staan”, verwijst hij naar de afspraken die het vorige college heeft gemaakt over de huidige invulling. Namelijk dat de opvang van asielzoekers in oktober eindigt, zoals in 2014 is toegezegd.  

De afgelopen jaren opperden onder meer lezers van BredaVandaag al verschillende ideeën voor het gebouw, uiteenlopend van sport- of evenementenhal, megadisco tot studentenhuisvesting.

Tip de redactie