Zorgen Breda ‘97 over warmte starterswoningen Nieuw Wolfslaar

Breda ‘97 vreest voor de voortgang van het CPO-project in Nieuw Wolfslaar waar 22 starters zelfstandig een woning willen bouwen. Volgens de fractie krijgen de zelfbouwers geen aansluiting op het warmte-koudesysteem van Eneco.

Dat blijkt uit vragen die Dick Vuijk namens de fractie aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld. De huizen komen in Nieuw Wolfslaar op de plaats waar voorheen het Walgebouw gepland was, tegen de geluidswal van de A27.

Dat gebouw zou verwarmd en gekoeld worden via een warmtewisselaar van Eneco. “En gezien de afspraken mag Enexis daar blijkbaar ook geen gasleiding naartoe brengen”, constateert Vuijk in een toelichting.

De huizenbouwers zitten daardoor tussen twee vuren, maar zonder verwarming. “Als ze het inividueel moeten oplossen zou dat per woning zo’n twaalfduizend euro kosten. Daarmee komen ze boven het bedrag van de starterslening.”

Breda’97 wil weten of het college op de hoogte is van de problematiek en of ENECO aan haar contractuele verplichtingen gehouden kan worden. Ten slotte wil Vuijk weten of er wellicht andere opties voor de verwezenlijking van warmtelevering?

Tip de redactie