Oplossen lekkage station vergt nachtelijk sloopwerk

Om een einde te maken aan lekkages en geluids- en trillingoverlast moeten er nieuwe voegen komen op het busperron. Daarvoor moet er gedurende enkele nachten gesloopt worden op het busperron.

Dat meldt ProRail namens de bouwcombinatie. Het gaat om de zogenoemde ‘dilatatievoegen’ in het busdek. Bij hevige regen- of sneeuwval sijpelt door de voegen water het station binnen. Ook als de bus er overheen rijdt geeft het een trilling door het station en de kantoren.

“De afgelopen periode heeft de aannemer onderzoek gedaan om te bekijken wat er precies aan de hand is en hoe dit op te lossen. Door de huidige voegen te verwijderen en nieuwe voegen aan te brengen, wordt de constructie verbeterd”, aldus de bouwers.

In het wegdek van het busstation op de eerste verdieping worden twee voegen verwijderd door deze te slopen middels zagen en hakken. “Nadat de voegen geheel zijn verwijderd, worden ze opnieuw aangebracht met een verbeterde constructie”, meldt ProRail.

Aangezien het werk in het wegdek plaatsvindt en overdag bussen rijden, is het niet mogelijk om deze werkzaamheden overdag van maandag tot en met zaterdag uit te voeren. “Daarom is ervoor gekozen om de werkzaamheden in enkele nachten in week 11 uit te voeren.”

Het werk vindt in in twee fases plaats. Van maandag 14 maart van 19.00 uur tot dinsdag 15 maart 05.30 uur  en op dinsdag 15 maart van 19.00 uur tot woensdag 16 maart 5.30 uur gaat het om voorbereidend werk. “Wij verwachten dat de omwonenden en reizigers weinig van deze werkzaamheden zullen merken. Omdat tijdens het werk altijd één zijde van het busperron is afgesloten, rijden de bussen een ronde over de Stationslaan.”

Het echte sloopwerk vindt plaats van zaterdag 19 maart 19.00 tot zondag 20 maart 23.00 uur. “In deze fase wordt beton gehakt en de voegen gezandstraald. Hiervoor wordt stil materieel ingezet en worden geluidsabsorberende bouwhekken gebruikt. Wij verwachten dat de omgeving van deze werkzaamheden geluidsoverlast zal ondervinden.”

De mogelijkheid bestaat dat tijdens deze tweede fase niet alle winkels in het station open zijn vanwege de geluidsoverlast.

Tip de redactie