Protest op komst tegen verhuizing azc naar Gasthuisvelden

Tegen de verhuizing van het azc in Breda lijkt protest op gang te komen. Via Facebook wordt opgeroepen om zaterdag 12 maart te protesteren bij het NAC-stadion. 

Daar kunnen uitgenodigde omwonenden zich die dag in verschillende besloten informatiebijeenkomsten laten informeren over de plannen van de gemeente om het belastingkantoor aan te bieden aan het COA.

Vrijdag kondigde de gemeente aan dat het pand aan de Gasthuisvelden de nieuwe locatie voor een azc in Breda moet worden. De belastingdienst verhuist de komende maanden naar het station, de gemeente wordt daardoor eigenaar van het pand.

Het azc aan de Gasthuisvelden moet dan de huidige opvang bij de Boschpoort vervangen. Daar verblijven nu 400 asielzoekers, die moeten in oktober verhuizen naar het pand aan de Gasthuisvelden.

Twee jaar

Breda moest op zoek naar een nieuwe locatie omdat in 2014 aan de omwonenden bij de Boschpoort was toegezegd dat dit pand maximaal twee jaar voor opvang gebruikt zou worden.

Daar waren aanvankelijk ook protesten tegen de opvang, maar de afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat de gevreesde overlast is uitgebleven. Door de extra controle bleek er in de buurt zelfs minder criminaliteit.

Tip de redactie