Thuiszorgbedrijf Nuevo Zorg West-Brabant is afgelopen dinsdag door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Er werken ongeveer 220 huishoudelijke hulpen bij de thuiszorgorganisatie in Breda. Het berijf is gevestigd in Tilburg, Breda en Oisterwijk. Alleen de Bredase vestiging is failliet.

Curator Job Molkenboer geeft aan dat een mogelijke doorstart onderzocht wordt en hoopt hier volgende week uitsluitsel over te krijgen. Hij heeft goede hoop. “Op dit moment hoop ik dat driekwart van de werknemers bij andere thuiszorgorganisaties kan worden ondergebracht”, licht hij toe.

Volgens de curator zijn de ‘te dunne marges’ in de thuiszorg een oorzaak van het faillissement. “Gemeentes zijn te zuinig met betrekking tot thuiszorg. Daarnaast was er bij Nuevo Zorg West-Brabant bovenmatig ziekteverzuim. Dit ging soms richting de twintig procent, maar was structureel tien procent”, zegt hij.

Volgens Molkenboer wordt de zorg voor hulpbehoevenden klanten bij Nuevo Zorg West-Brabant komende weken gewoon gecontinueerd.