Breda investeert dit en komend jaar in totaal ruim twee miljoen euro in het verbeteren van vier sportaccommodaties in Breda. 

Voor de betrokken verenigingen moeten de aanpassingen - in veel gevallen kunstgrasvelden - zorgen voor een vergroting van de capaciteit.

Het gaat om de gemeentelijke sportcomplexen Blauwe Kei, De Heikant, De Roosberg  en het terrein van de Bredase Rugbyclub. Op sportcomplex de Blauwe Kei wordt een natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld. Baronie heeft daardoor de beschikking over drie kunstgrasvelden.

Bij De Heikant (Beek Vooruit) wordt in 2017 het hoofdveld omgebouwd naar een kunstgrasveld, een bestaand natuurgrasveld word verlegd en komt er een extra natuurgrasveld waarmee het capaciteitsprobleem van voetbalvereniging Beek Vooruit wordt opgelost. Beek Vooruit investeert zelf in veldverlichting en dug-outs. De bereidheid vereniging wil bovendien de gemeentelijke kleed-wasaccommodatie overnemen van de gemeente.

Op sportcomplex de Roosberg krijgt voetbalvereniging Bavel een kunstgrasveld, dat een natuurveld vervangt. In overleg met de tennisvereniging maken drie kunstgrastennisbanen plaats voor een natuurgras voetbalveld. Als compensatie voor de tennisclub worden drie graveltennisbanen omgebouwd naar all-weatherbanen. Beide verenigingen zijn bereid een bijdrage te leveren in de kosten, aldus de gemeente. Voor de sterk gegroeide Bredase Rugby Club wordt een voetbalveld aangepast en uitgebreid naar een rugbyveld.

De plannen worden 16 maart besproken in de commissie Maatschappij en op donderdag 31 maart in de gemeenteraad.