De politie heeft beelden online geplaatst van een man die 27 oktober gepind heeft met een gestolen pinpas. De pas werd die dag bij een oudere vrouw gestolen door middel van een babbeltruc.

Deze mevrouw kwam die dag thuis van het boodschappen doen en werd aangesproken door een jonge man en meisje bij haar huis. "Terwijl de jongen haar aan de praat houdt is het meisje niet meer in zicht. Als de vrouw later haar boodschappen uitpakt ziet ze dat haar portemonnee is verdwenen", meldt de politie. De vrouw neemt meteen contact op met de bank om haar bankpas te blokkeren. "Maar ze krijgt te horen dat er dan al een groot bedrag van haar rekening is verdwenen."

De politie heeft beeld van de verdachte die staat te pinnen met de gestolen pinpas. "Wie herkent deze man?", vraagt de politie aan het publiek. Volgens de politie komt de truc vaker voor bij oudere mensen. Dieven kijken eerst de pincode af en proberen daarna met een verhaal het slachtoffer af te leiden. Zorgvuldig pinnen kan helpen, stelt de politie. "Scherm je pincode af bij het pinnen, hou je tas in de gaten en let op de mensen die om je heen staan."

Meer beelden op de site van de politie.