De laatste bezwaarmaker heeft zijn bezwaar tegen de plannen voor fase 2 van de Gasthuyspoort ingetrokken. Daarmee kan de sloop van het Hendriksgebouw op de hoek van de Catherinastraat - JF Kennedylaan beginnen.

Zoals het er nu naar uitziet gaat ontwikkelaar Maas-Jacobs in mei/juni starten met de sloop van het pand. “Na de bouwvak start dan het archeologisch onderzoek en daarna kunnen we beginnen met de bouw”, zegt ontwikkelaar Adrie van Duuren van Maas-Jacobs. De bouw duurt dan naar schatting anderhalf jaar.

Op de plek van het Hendriksgebouw komt het nieuwe appartementengebouw met commerciële ruimtes genaamd Poorthuys. De nieuwbouw omvat negentien woningen, waarvan een aantal met dakterras, maar allemaal met buitenruimte. De woningen zijn op één na allemaal verkocht. "En op de laatste woning zit een optie."

Het Poorthuys is onderdeel van de Gasthuyspoort. In het voormalige pand van de sociale dienst wordt al geruime tijd gebouwd. Daar komen 33 appartementen. In de achtertuin en het pand ernaast komen herenhuizen.