Een jankende, loslopende hond heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag naar de resten van een oude wietplantage geleid. 

Agenten kregen rond 01.40 uur de melding om uit te kijken naar een loslopende jankende hond. Een andere hondenbezitter was tijdens het uitlaten van zijn eigen hond, het jankende dier tegengekomen. De agenten vingen met een vangstok de loslopende hond.

Het beestje zou thuishoren bij een woning in de Juliana De Lannoystraat. Daar bleek de voordeur open te staan. Op aanbellen en roepen werd niet gereageerd. De agenten betraden vervolgens het huis en stelden vast dat er niemand in de woning aanwezig was.

In twee slaapkamers werden resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Het ging daarbij om lege potten, diverse ventilatoren, koolstoffilter, klimaatregelaar, groeimiddelen, elektrische wietknipper etc.

De sterke hennepgeur verraadde de aanwezigheid van een sealbag met henneptoppen. Ook werden enkele duizenden euro’s aan bankbiljetten gevonden. De drugs en het geld werden in beslag genomen en de aangetroffen situatie werd op foto’s vastgelegd.

De bewoner van het huis bleek een 31-jarige Bredanaar te zijn. Hij werd om 08.30 uur getraceerd en aangehouden. De man zit vast op verdenking van overtreding van de Opiumwet en witwassen.