De vijf Bredase hockeyclubs gaan zich gezamenlijk inzetten voor meer respect en sportiviteit op het veld. Afgelopen jaren hebben de clubs individueel beleid gevoerd, maar er is nu gekozen voor een gezamenlijke aanpak.

De clubs Breda, Push, Zwart-Wit, Teteringen en Prinsenbeek krijgen ter illustratie van het beleid allemaal een groot bord met de tekst ‘De club is van ons allemaal. Fanatiek mag, sportief moet. Respecteer elkaar, tegenstander en scheidsrechter. Moedig positief aan en hockey met plezier.’ Naast de tekst zullen de logo’s van de vijf clubs op het bord te zien zijn.

Het eerste bord wordt aankomende zaterdag onthuld op hockeyclub Breda. Daarna volgen de overige vier clubs. Elke vereniging krijgt een uniek bord, omdat er achter de tekst het logo van de desbetreffende club als watermerk te zien zal zijn.

Door deze aanpak sluiten de Bredase verenigingen aan bij de wensen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Binnen de bond is respect en sportiviteit een belangrijk thema, omdat het iedereen aangaat binnen een vereniging.