Een 48-jarige man uit Breda is afgelopen week aangehouden in een  groot strafrechtelijk onderzoek naar hennepteelt. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Dinsdag werden elders twee andere verdachten aangehouden.

Maandag 29 februari en dinsdag 1 maart deed de recherche in vijf verschillende woningen in Vlissingen, Middelburg, Breda, Roosendaal en Eindhoven huiszoekingen gedaan. Dinsdagochtend zijn een 31-jarige vrouw uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Middelburg ingerekend.

De recherche denkt dat deze personen deelnemers zijn van een criminele organisatie die zich volop bezighoudt met grootschalige hennepteelt.

Onderzoek

Na enkele aanhoudingen vorig jaar in een ander strafrechtelijk drugsonderzoek kreeg de recherche deze verdachten in het vizier. "Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten", aldus de politie.

Deze verdachten worden aan het eind van de week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan valt het besluit of zij nog langer vastgehouden mogen worden.