NHTV en De Rooi Pannen tekenen vrijdag 4 maart een overeenkomst waarin ze hun samenwerking onderstrepen om mhbo-trajecten aan te bieden voor havisten.

In een dergelijk opleidingstraject kunnen leerlingen in vijf jaar een mbo en hbo-diploma halen. 

Doorstroomtrajecten voor toerisme- en hotelonderwijs waren er al bij beide opleidingen. “Sinds kort is daar het traject Evenementen/Leisure aan toegevoegd. Zo worden havisten voor wie een directe stap naar het hbo nog te groot is beter voorbereid op de doorstroom”, aldus NHTV en de Rooi Pannen.

Uitval

Het doel is zo de uitval van havisten in het hbo te verminderen.“Een havist studeert in het mhbo-traject twee jaar aan De Rooi Pannen en drie jaar aan NHTV en kan op deze manier dus in vijf jaar een mbo- én een hbo-diploma halen.

“De havisten kunnen in het mhbo-traject eerst bij De Rooi Pannen veel praktijkervaring opdoen in een kleinschalige leeromgeving met de juiste begeleiding. Dit vormt een goede basis voor hun hbo- studie”, geeft Liset de Keijzer van de afdeling mbo Toerisme/Evenementen van De Rooi Pannen aan in de persaankondiging.

Tussenstap

“Deze samenwerking biedt voor de student de ideale tussenstap tussen de middelbare school en datgene dat het hbo van ze vraagt om succesvol te kunnen zijn”, stelt Arend Hardorff, directeur van de Academy for Leisure in de aankondiging van de ondertekening. “Ik denk dat dit voor veel havisten een prachtige en realistische route biedt naar een baan in onze sector.”

De samenwerkingsoverkomst wordt 4 maart ondertekend op De Rooi Pannen in Tilburg.