De Haagse Beemdenloop stuurt dit jaar voor het eerst de startnummers naar de deelnemers thuis. Voorwaarde is wel dat de inschrijving voor 15 mei binnen is.

Voorinschrijven kan overigens tot en met 22 mei, maar dan moeten deelnemers net als afgelopen jaren hun startnummer afhalen. Voor de late beslissers: Op zaterdag 28 mei of op de dag zelf kunnen lopers zich ook aanmelden. Voor het eerst biedt de organisatie groepen vanaf 5 personen korting bij voorinschrijving.

Nieuw is dit jaar ook het schrappen van de  leeftijdscategorieën. “Net als voorgaande jaren is er ook geen onderscheid tussen recreanten en wedstrijdlopers. Dit betekent dat iedereen, of je nu 25 of 55 bent en of je nu wel of niet lid van de AtletiekUnie, evenveel kans maakt op het winnen van één van de prijzen”, aldus de organisatie. Per afstand is er nu een eerste, een tweede en een derde plaats, zowel voor de mannen als de vrouwen.

Naam

Na twee edities wordt de Trail Run geprolongeerd, maar onder een iets andere naam: Obstacle Trail Run. “Dit sluit beter aan bij wat de deelnemers kunnen verwachten: voornamelijk offroad rennen, met hindernissen, zowel natuurlijke als extra aangelegde”, stelt de organisatie. Het parcours meet net als vorig jaar 8,5 km.