Sinds de aankondiging van de plannen twee weken geleden hebben de initiatiefnemers van House of DJ’s niet stilgezeten. 

Arnold van der Leden en Sven Roumen presenteerden vrijdagmiddag de onder meer voorlopige indeling van de voormalige bioscoop aan de Reigerstraat.

“We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad, van de gemeente en ook van de provincie”, vertelt Van der Leden. Het House Of DJ’s, krijgt in het hart van het gebouw een DJ Centre waar dj’s elkaar kunnen ontmoeten en samen muziek kunnen maken. Hier omheen komt DJ Expercience Centre waar danceliefhebbers het geheim van de Nederlandse en Bredase DJ’s kunnen achterhalen.

De bezoekers van de kick-off werden meegenomen door het pand. Tijdens de kick-off maakte de organisatie ook duidelijk waar de inkomsten vandaan moeten komen.

Naast de verwachte 100-duizend bezoekers voor het Experience Center heeft House of DJ’s acht potentiële geldstromen, vertelt Van der Leden. “Onder meer de ZZP-werkplekken, het kantoor, de Experience, en de grote zaal voor 600 personen. Die zaal kan ook gebruikt worden voor bedrijfsfeesten.”

Voor het geschikt maken van het pand is al snel enkele miljoenen nodig. “Witlox VCS denkt nog voor de zomer de financiering rond te hebben”, aldus een opgetogen Van der Leden. De bedoeling is dat eind april een crowdfundingactie start.

Bekijk imporessies van House of DJ's bij BredaVandaag