Zo'n 25 Bredanaars hebben zondagmiddag een koude duik genomen voor de Ice Cold Challenge die leerlingen van het Cios zondagmiddag organiseerden. Ze deden dat om geld in te zamelen voor de Alpe D'HuZes-teams van het Cios.

Aan de duik ging nog wel een soap vooraf. De leerlingen wilden eerst hun actie laten plaatsvinden in de Asterdplas.

Toen bleek  een week voorafgaand aan de duik dat het water door ganzenpoep niet zo fris als gewenst was en werd uitgeweken naar De Kuil in Prinsenbeek. Dat bleek allemaal wat te kort dag voor een veilige duik, waarna Beachclub Puur in Drimmelen uitkomst bood.

Onder de deelnemers was ook topjudoka Roy Meyer uit Breda. De judoka houdt wel van een koude duik, gezien zijn ervaringen met Wim Hof, de 'Iceman' die zich regelmatig in ijskoud water laat zakken, en aarzelde niet toen de studenten hem vroegen.

Ademhaling

Dus hield hij vooraf een uitleg over de ademhaling. "En hebben we wat ademhalingsoefeningen gedaan", vertelt Vinnie de Laat, een van de deelnemers.

"Daarna zijn we het water ingelopen en langzaam onder water gezakt. Dat hebben we dertig seconden volgehouden."

Na iets meer dan twee minuten ging de groep weer het strand op en deden de waterratten oefeningen om weer warm te worden. De duik levert waarschijnlijk rond de 300 euro op. Alle deelnemers kregen nog bloemen mee om thuis te verkopen.

Bekijk foto's van de Ice Cold Challenge.