Dancetour hanteert dit jaar voor het eerst een minimumleeftijd van 16 jaar bij het gratis festival. Dat staat dit jaar voor 15 mei gepland op het Chasséveld in Breda.

Dancetour is de afgelopen jaren uitgegroeid tot festival met 175.000 bezoekers. Voor veel jongeren is Dancetour het eerste festival waar zij komen. Dancetour behoort daarmee tot de grote dance evenementen van Nederland. “Als organisatie hebben wij een grote verantwoordelijkheid naar onze bezoekers”, aldus organisator BODgroep.

Op basis van de ervaringen van afgelopen jaren heeft de organisatie besloten een minimumleeftijd te gaan hanteren. “Dit betekent dat we alleen toegang verlenen aan bezoekers van 16 jaar en ouder. Het is niet mogelijk om onder begeleiding van een ouder persoon Dancetour te bezoeken.”

Dancetour biedt ook dit jaar een mix van top DJ’s en talentvolle jonge DJ’s uit Nederland. Daarnaast krijgen de allerjongste talenten een kans via de DJ Clash, een zowel educatief als competitief traject georganiseerd in samenwerking met 10 regionale ROC’s.

Het 13e Dancetourseizoen start traditiegetrouw in Arnhem met Pasen. Dit jaar bezoekt Dancetour 11 steden van Leeuwarden tot Maastricht.