Mobiele serviceprovider CM uit Breda neemt app-ontwikkelaar Service2Media in Enschede over. Het pushnotificatieplatform CERTA Push van Service2Media werd al eerder door CM overgenomen. Service2Media werd afgelopen week failliet verklaard.

Het aantal medewerkers dat meegaat in de overname in vooralsnog onbekend. "Wel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk werkgelegenheid binnen Service2Media in Enschede te behouden", aldus CM in een persverklaring.

CM zet de diensten van Service2Media voort zodat klanten ervan zijn verzekerd dat hun diensten continueren. Mobiele apps van klanten van Service2Media blijven door de overname geborgd en functioneel. De overname wordt uitgevoerd door het CM-onderdeel OneSixty, het app-bedrijf dat CM overnam in 2013.

"De rechter-commissaris is reeds formeel akkoord gegaan met de overname van de onderdelen door CM. Daarbij hoort ook het app-ontwikkelingsplatform M2Active, dat door CM wordt in de huidige vorm wordt uitgefaseerd en omgevormd tot een pakket dat binnen de huidige diensten van CM past en zich richt op het ontwikkelingen van succesvolle apps", aldus het Bredase bedrijf.

Doorstart

Afgelopen vrijdagavond kreeg CM de kans om een doorstart te maken met Service2Media. "Die kans hebben we met beide handen aangegrepen en vanaf aanstaande maandag gaan we samen met het ervaren team van Service2Media verder werken aan het succes van onze klanten op mobiel gebied", meldt CEO Jeroen van Glabbeek.