De waterkwaliteit en de ganzenpoep bij de Asterdplas is voor de leerlingen van het Cios aanleiding hun Bob Miley’s Ice Cold Challenge te verplaatsen.

De koude duik vindt nu zondag om 11.00 uur plaats in de Kuil in Prinsenbeek. Afgelopen week werd duidelijk dat de provincie een negatief zwemadvies heeft afgegeven voor de Asterdplas. Ook al geldt dat pas vanaf mei, de organiserende leerlingen wilden het zekere voor het onzekere nemen.

Met de Challenge, georganiseerd door leerlingen van de topsportklassen, zamelt het Cios geld in voor de Alpe D’Huzesactie. 34 leerlingen en vier docenten van het Cios fietsen op 2 juni zo vaak mogelijk gesponsord de Alpencol op om op die manier geld te vergaren voor onderzoek naar kanker.

De duik zondag staat open voor iedereen. Deelname kost tien euro. Voor de kijkers zijn er verschillende kraampjes waar spullen verkocht worden waarvan de opbrengst eveneens naar de actie gaat.

Onder de deelnemers is ook de Bredase judoka Roy Meyer, die onlangs nog verkozen werd tot Sportman van het Jaar in Breda. Meyer gaat later dit jaar naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook NAC-talent Grad Damen komt naar De Kuil.