Wederom worden bezoekers van station Breda Centraal geconfronteerd met lekkages. Maar als het goed is komt daar binnenkort een einde aan. Volgens woordvoerder van ProRail René Vegter worden de problemen in het voorjaar verholpen.

Volgens Vegter heeft de lekkage ook deze keer te maken met voegen op het busperron. Die voegen zijn volgens de woordvoerder nodig om het gebouw een bepaalde werking uit te laten voeren, maar bij hevige regen- of sneeuwval zorgen die voegen er ook voor dat water het station binnensijpelt.

Want: de voegen zijn lek sinds de noordkant van het station in gebruik is genomen. Vegter: "De aannemer heeft allerlei onderzoek gedaan om te kijken wat er precies aan de hand is en dit voorjaar vinden werkzaamheden plaats om de voegen te herstellen."

De lekkages op station Breda Centraal zijn geen nieuw probleem. Sinds in ieder geval eind december 2014 veroorzaakten de voegen al overlast. In 2014 kampte het station ook met andere lekkages. Bijvoorbeeld doordat het dak nog in opbouw was.