Dit jaar staat er weer een nieuwe editie van Stukafest voor de deur. Tijdens dit festival op woensdag 24 februari treden er negen artiesten op, verdeeld over negen geïmproviseerde podia in studentenkamers.

 Gewoon tussen het overvolle bureau, vies ondergoed en onopgemaakte bed. Het studentenkamerfestival is al een tijdje succesvol in steden als Eindhoven en Tilburg.

Vorig jaar werd de Bredase variant voor de eerste keer geïnitieerd. In een intieme setting kun je optredens bekijken van verschillende artiesten. “Huiskamerconcerten zijn de laatste tijd steeds meer in trek. Het is een originele setting en het optreden gebeurt recht voor je neus”, vertelt Rick Ruskus van Stukafest Breda.

Optredens worden gegeven in verschillende studentenkamers. “Dit jaar hebben we het geluk dat we veel grote unieke kamers beschikbaar hebben gekregen. We hebben onder andere een ruimte met een grote kelder onder Denovo, het torentje boven Denovo en een woonboot bij de brandweerkazerne. Het is allemaal op loopafstand.” Vorig jaar stelde Ruskus zijn eigen kamer ter beschikking voor het festival.

Dit jaar treden Tim Akkerman, A Balladeer, Roel C. Verburg, Flip Noorman, Jeroen Kant, Marco Martens, Cabaretduo Rajko en zijn broer, singer-songwriter Fokko en dans-act De Ontmoeting op. Wanneer je een kaartje koopt voor drie rondes, geef je aan welke artiest je welke ronde wilt zien. Zo kun je zelf je programma voor de avond samenstellen.

In 2001 werd Stukafest voor het eerst georganiseerd in Nijmegen. Elke editie wordt georganiseerd door een lokaal Stukafest-bestuur, ondersteund door de landelijke Stichting Stukafest.