Het moet een hele happening worden: de opening van de tentoonstelling Dat is ook een portret! van ego to emo die zondag 21 februari plaatsvindt. 

De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Breda’s Museum en Dutch Master Painters (DMP) en wordt geopend door Hanneke Groenteman. Achthonderd mensen hebben zich aangemeld voor de opening.

De tentoonstelling is bedoeld voor een breed publiek en biedt een podium aan kunstenaars uit heel Nederland, ook van Bredase bodem.

Aan de ene kant krijgt het publiek een dwarsdoorsnede te zien vanuit Nederlandse topkunstenaars die portretten hebben gemaakt met een link naar het programma Sterren op het Doek en aan de andere kant krijgt de bezoeker een dwarsdoorsnede te zien van de eigen collectie waarvan de werken allemaal een gemeenschappelijke factor hebben: het fenomeen portret door de eeuwen heen van zowel oude als nieuwe hedendaagse kunstenaars.

Het Breda's Museum toont uit zijn eigen rijke collectie, zo staat op de site, en Dutch Master Painters duikt met een grote variëteit aan bekende Nederlandse kunstenaars diep in de hedendaagse portretkunst. Omdat het merendeel van deze werken te koop is, kun je spreken van een pop-up galerie. 

Natali Vermeulen van het Breda’s Museum: “Portretten hebben iets fascinerends. Het is de ontmoeting met een ander mens: iemand die je niet kent, of juist wel kent, of alleen van televisie.”

“De hedendaagse portretkunst is niet meer onder een noemer te vangen. Eigentijdse portretten zijn al lang niet meer een vooral goed gelijkend plaatje. Ze laten door het karakteristieke handschrift van de kunstenaar meer zien, het verhaal erachter, intimiteit, emotie.”

De verandering binnen portretkunst van een realistische weergave van een persoon naar het tonen van het verhaal achter een persoon is ook waarom de tentoonstelling ‘van ego naar emo’ is genoemd.