NAC heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning grboekt op Fortuna Sittard. Onder meer door doelpunten van de debutanten Grad Damen en Enes Unal werd het 5-0 in het Rat Verlegh Stadion. 

Een grote score lag voor het grijpen door een rode kaart van Fortuna, maar het bleef bij een handje vol treffers.

Nog voordat iedereen een stoeltje had gevonden in het Rat Verlegh Stadion lag de eerste treffer er al bijna in. Een grote kans ging echter verloren omdat Divine Naah de bal niet vol kon inschieten.

De Ghanees mocht even later toch de handen in de lucht gooien. Na een goede combinatie tussen hem, Sjoerd Ars en Mats Seuntjens schoot hij binnen. Ars leek de bal met de arm te toucheren, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

NAC voetbalde beter dan maandag tegen FC Emmen, maar de schoonheidsfoutjes zaten nog steeds in het spel van NAC. Passes kwamen nog te vaak achter de man terecht waardoor de snelheid in de aanval soms ontbrak. Toch bleef NAC goed naar voren voetballen en dat werd beloond. 

Mats Seuntjens passeerde twee man in het strafschopgebied en plaatste de bal langs doelman Kaya. Ook de 3-0 was een mooi moment. Een goede voorzet van Dustley Mulder zweefde naar de tweede paal. De debuterende Grad Damen kwam aanlopen en kopte binnen.

Rode kaart

Nadat Fortuna-aanvoerder Roel Janssen in de eerste minuut na rust zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg, was er alle ruimte voor NAC om een monsterscore neer te zetten. Danny Verbeek begon met het vergroten van de voorsprong door de 4-0 binnen te schieten. Omdat Fortuna een aanvaller naar de kant haalde, zette Marinus Dijkhuizen er een bij.

Enes Unal, de huurling van Manchester City, mocht ook zijn debuut maken en ook hij wist direct te scoren. De Turkse spits werd de diepte in gestuurd door Verbeek en rondde als een échte spits af. Een kleine stift was genoeg om de 5-0 op het scorebord te zetten. 

Al met al was het een gemakkelijke overwinning voor NAC, dat de concurrentie geen fouten zag maken. Zowel VVV als Sparta won hun wedstrijd. Volgende week vrijdag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. NAC gaat dan op bezoek bij VVV.

Meer foto's via BredaVandaag