Gemeente Breda heeft naar aanleiding van meldingen over oneigenlijk schenken van alcohol in winkels, een aantal zaken in de Veemarktstraat en Sint Annastraat gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol.

De winkels zijn bezocht door handhavers van de gemeente. “Dergelijke meldingen wil de gemeente serieus behandelen en in dat kader zijn deze bezoeken afgelegd. De bevindingen van de handhavers zijn nog in onderzoek en de betrokken ondernemers zullen daarover op een later moment verder geïnformeerd worden”, licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Even een biertje of een glas wijn aanbieden in het kader van optimale gastvrijheid mag volgens de regels niet. Toch gebeurt dit steeds vaker. “We zien dat de samenleving, de klant- en winkelbeleving aan het veranderen is. Daarom voeren we, ook als gemeente, het gesprek hoe we daar in de toekomst op in willen spelen.”

Tegelijkertijd zegt de gemeente haar verantwoordelijkheid te willen nemen om de regels zoals ze zijn afgesproken te handhaven. “Concreet betekent dat dat je als winkel alleen alcohol mag schenken als je beschikt over een Drank- en Horecavergunning. De gemeente hanteert geen pro-actief handhavingsbeleid, waarbij winkels op structurele basis worden bezocht voor controle op drank- en horecawetgeving.”