Kamera Express gaat de vijf grote XL-winkels van het failliet verklaarde familiebedrijf Foto Klein overnemen. Voor Breda betekent dit dat de vestiging aan de Marksingel doorgaat als Kamera Express.

Algemeen directeur Ben Cornelisse van Kamera Express is erg blij met de toekomstige overname: “Er is een principeakkoord bereikt en dus lijkt het erop dat Kamera Express binnenkort wordt uitgebreid met vijf grote xl-winkels. Doordat we in Breda, Eindhoven, Den Bosch, Barendrecht en Oudenbosch een vestiging te krijgen, krijgt Kamera Express landelijke dekking. Dat is goed nieuws.”

Foto Klein werd op 3 februari 2016 failliet verklaard. Naast een vestiging aan de Marksingel, is ook de vestiging in winkelcentrum Hoge Vucht sindsdien gesloten. Cornelisse wijt het faillissement aan het niet meegaan in de huidige markt. “De markt is de laatste jaren gehalveerd. Foto Klein had met 34 winkels teveel winkels.”

Cornelisse bekijkt de komende weken de mogelijkheden in hoeverre hij Foto Klein kan overnemen. “De voorraden gaan we overnemen en we gaan ons best doen om ook zo veel mogelijk personeel over te nemen. Maar dat kan natuurlijk per vestiging gaan verschillen.”