“We staan er vrijdag gewoon weer”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. Maes heeft het over een nieuwe poortactie bij Pegatron, het bedrijf dat Apple-producten repareert - aan het Hekven in Breda. 

“Wij eisen van Pegatron: 1. duidelijkheid over de toekomst, 2. bestaanszekerheid voor werknemers en 3. fatsoenlijke werkomstandigheden.”

Tijdens de actie protesteren (oud)medewerkers en de SP tegen slechte arbeidsomstandigheden. De SP stond vorige week ook aan de poort omdat de partij informatie wil over het voortbestaan van Pegatron in Breda.

Maes: “Pegatron moet duidelijkheid geven over hun plannen en het voortbestaan in Breda. Dat zijn zij verplicht aan al die medewerkers die hier iedere dag weer hun stinkende best doen,” zegt Maes.

“Ook moeten zij zorgen voor een gezonde werkomgeving en een einde maken aan de keiharde afrekencultuur. Tot slot moeten de vaak jonge mensen die hier werken ook uitzicht hebben op een vaste aanstelling. Met alleen pulpbanen kan je geen toekomst opbouwen!”

Op vrijdagmiddag om drie uur willen de (oud)werknemers en de SP hun eisen overhandigen aan de directie van Pegatron. Of de directie op die eisen in zal gaan, is volgens de SP en de (oud)werknemers nog maar zeer de vraag,