Carnavallen en shoppen tegelijk; het kan tijdens de Grote Optocht door de Bredase binnenstad op zondag 6 maart. De Bredase gemeente ziet geen reden om de winkels gedwongen dicht te houden.

Normaal zijn de Bredase winkels tijdens een grote carnavalsoptocht gesloten. De gemeente denkt daar dit keer anders over. “We zien vooralsnog geen reden om vanuit veiligheidsoverwegingen af te wijken van de gebruikelijke zondagsopenstellingen”, laat een woordvoerder weten. “Winkeliers kunnen dus rondom de optocht open tijdens de gebruikelijke openstellingsuren van de koopzondagen, als ze dat willen.”

Bij Chasin Breda in de Ginnekenstraat twijfelen ze nog over een openstelling. “We gaan hier de regiomanager over bellen en kijken wat we gaan doen”, laat de eigenaar weten. “Of we open gaan is op dit moment gewoon nog niet zeker. Als we open gaan, kost het denk ik veel geld.”

Damesmodezaak ONLY hoopt wel gewoon klanten te kunnen ontvangen. “In principe gaan we gewoon open”, vertelt een medewerker. “Al gaan we ook kijken wat andere winkels doen. Mogelijkheid bestaat dat als vele winkels besluiten om de boel dicht te houden, wij dat ook doen.”

De horeca in de Bredase binnenstad liet eerder al weten volop aan te haken bij het extra carnavalsweekend. Daarnaast kijken ook vele inwoners uit Breda uit naar het extra carnavalsfeestje.