Een onderzoek naar een busverbinding vanuit de binnenstad richting Breepark start dit voorjaar. Op het moment is er nog geen directe busverbinding naar het evenemententerrein bij de Bavelse Berg. De dichtstbijzijnde bushalte is meer dan een kilometer verder bij het Minervum.

Arriva, gemeente Breda, provincie Noord-Brabant en het Reizigersoverleg Brabant gaan samen dit onderzoek doen, meldt een woordvoerder van Arriva.

Het onderzoek gaat naast de busverbinding richting Breepark ook over het nieuwe Bredase station en de jaarlijkse wijziging van de NS-dienstregeling in december. De uitkomsten van het onderzoek worden meegenomen in de nieuwe dienstregeling die dan in gaat.

Bij Breepark zijn op dit moment twee bedrijven geopend: McDonald’s en Decathlon. De restaurantketen was er op voorbereid dat er voorlopig nog geen directe busverbinding zou komen, een busdienst is wel gewenst. “Iedere ondernemer wil een goede busverbinding”, zegt Ab Troost, eigenaar McDonald’s Breepark.

Decathlon Breda is ook voor de aanleg van een busverbinding. Pim Rabelink, afdelingsmanager Decathlon: “We hebben geen klachten van klanten gehad dat ze niet bij de winkel kunnen komen met het openbaar vervoer, maar een busdienst helpt natuurlijk met de bereikbaarheid van onze vestiging.”

Overigens zegt Arriva nog geen klachten te hebben gehad over het ontbreken van een directe busverbinding met Breepark.