Het Bredase college moet in overleg gaan met Avans en Amphia Molengracht om het parkeerprobleem bij de hogeschool aan te pakken. Daarvoor nam de gemeenteraad tijdens de laatste vergadering van 4 februari een motie aan.

Bij de nieuwbouw van het ziekenhuis komen twee nieuwe parkeergarages. Voor de raad was dat aanleiding om nu te gaan zoeken naar een oplossing onder het mom ‘werk met werk combineren’.

Omdat er bij Avans te weinig parkeergelegenheid is, parkeren mensen hun auto massaal in de naastgelegen wijk. Dat zorgt al jaren voor veel overlast, zo erg zelfs dat veertien bewoners uit Brabantpark naar de rechter stapten. Ook was de parkeerdruk voor Machinefabriek Otten aanleiding te verhuizen.

De parkeergarages worden in twee delen gebouwd. De bouw van de eerste garage begint dit jaar, de bouw van de andere garage - P5 - start pas als Amphia Langendijk sluit. Dit geeft volgens de raad tijd om de plannen aan te passen.

De raad ziet mogelijkheden omdat het bestuur van Amphia eerder al te kennen gaf bereid te zijn te kijken naar een grotere P5.