Een verstandig besluit noemt burgemeester Paul Depla het afgelasten van de Grote Optocht van ‘t Kielegat. “Als je de veiligheid niet kunt garanderen, dan is dit de enige juiste beslissing.”

“De onveiligheid zat in de wagens en de wind”, weet ook de burgervader. “Maar dat betekent niet dat het carnaval niet doorgaat, ik hoop dat zoveel mogelijk mensen gewoon naar de stad komen.”

Depla geeft aan dat de nieuwe datum, zondag 6 maart met halfvasten, al met potlood in de agenda stond. “In Breda is daarvoor gekozen, en niet zoals in sommige andere steden voor een dag later.”

Het is voor Depla het eerste carnaval als burgemeester van Breda. Hij geniet ervan, geeft hij aan, terwijl de Prins en zijn gevolg het stadhuis binnenkomen. “Hartstikke leuk om te zien hoe het leeft bij alle gemeenschappen. Zaterdag op de Grote Markt, zondag de optocht in Boemeldonck, de drooglegging in ‘t Ginneken. Allemaal om erg trots op te zijn.”

Door de afgelasting van de optocht valt het programma voor deze maandag weg. “Wat ik vandaag ga doen? Dat moeten we maar even bekijken.”