Hotel Golden Tulip Keyser aan de Keizerstraat heeft afgelopen maanden flink gewerkt aan de renovatie van 57 hotelkamers. 

De kamers, die voor tonnen werden verbouwd, hebben allemaal een ruime make-over gekregen. Vrijdag 5 februari wordt de uitgebreide metamorfose afgerond.

Volgens Joep Sweere, mede-eigenaar van het hotel, was de renovatie hard nodig. “We willen klaar zijn voor de toekomst. De kamers waren nog goed, maar gedateerd. Ook de badkamers waren aan vervanging toe. De vernieuwde badkamers hebben nu voor het merendeel inloopdouches gekregen in plaats van een bad. Daarnaast zijn alle suites nu een klasse gestegen”, zegt hij.

De hele verbouwing kostte enkele tonnen, het precieze bedrag houden de eigenaars liever voor zich. Met de komst van het vijf-sterrenhotel in de Nieuwstraat in april 2016, wil ook het hotel aan de Keizerstraat blijven werken aan haar moderniseringsplannen.

“We blijven een centrum-hotel met een goede bezetting, maar we willen goed op de kaart blijven staan. We krijgen er natuurlijk een mooi hotel bij in Breda. Het zal zeker een toegevoegde waarde zijn voor de stad en de toekomst zal uitwijzen wat het betreft concurrentie gaat betekenen voor ons.”

Nu in totaal 57 van de 87 hotelkamers zijn gerenoveerd, komen ook de zalen aan de beurt. De restyling van vijf van de negen zalen, moet volgens Sweere na de zomer van 2016 klaar zijn. In de zalen houdt het hotel bedrijfsmatige- of privéactiviteiten waaronder culinaire workshops.