NAC heeft geen nieuwe boete ontvangen nadat drie supporters in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zich hadden misdragen. Dit meldt de club op haar website.

De aanklager betaald voetbal was een onderzoek gestart naar aanleiding van incidenten tijdens deze wedstrijd. NAC sprak vlak na het duel op 11 december twee supporters aan die zich schuldig hadden gemaakt aan vuurwerkovertredingen. Zij hebben inmiddels een stadionverbod opgelegd gekregen.

Op basis van videobeelden werd ook een biergooier herkend. Deze supporter wordt hier bij een volgende thuiswedstrijd van NAC op aangesproken.

De KNVB meldt dat NAC goed heeft gehandeld. NAC meldt dat de aanklager concludeerde dat de club een goede wedstrijdvoorbereiding had getroffen en voldoende preventieve maatregelen had genomen om misdragingen van het publiek te voorkomen. Ook vond de aanklager dat er door NAC zeer kordaat is opgetreden, nadat de incidenten hadden plaatsgevonden.

NAC ontving in het degradatieduel tegen Roda JC van vorig jaar ook al verschillende boetes van in totaal 15.500 euro. De club heeft nog altijd een voorwaardelijke straf voor soortgelijke incidenten vorig seizoen.

NAC is opgelucht dat er geen nieuwe boete komt. “Een nieuwe straf doet NAC financieel pijn, want deze kunnen oplopen tot een maximum van 30.000 euro”, valt te lezen op de clubsite. “De club wil dan ook opnieuw oproepen om het gezonde verstand te gebruiken en medesupporters aan te spreken op ondoordachte en ontoelaatbare uitingen en gedrag.”