Het gaat erop of eronder worden voor de carnavalsoptocht aankomende zondag in Prinsenbeek. Pas op zaterdagavond kan er een beslissing worden genomen of de optocht doorgaat in verband met de slechte weersomstandigheden.

Ton de Peijper, SIK van de Bak van Boemeldonck, zegt: ”Het bestuur neemt de uiteindelijke beslissing na geadviseerd te zijn door onze commissie en MeteoGroup.”

Sinds afgelopen dinsdag heeft het bestuur een commissie opgebouwd bestaande uit bestuursleden en leden van de technische commissie. Daarnaast werkt de organisatie nu ook met MeteoGroup, een weerbedrijf, die de organisatie dagelijks op de hoogte houdt van de weersomstandigheden.

Zaterdagavond om 19.00 uur is het eerste beslismoment. “Bij windkracht zes of hoger moeten we het helaas afblazen”, legt De Peijper uit. Ook als het windkracht 5 is, maar er windstoten verwacht worden, staat de optocht op de tocht. De wind is vooral een probleem voor de wagens die in de tocht meerijden, want sommigen daarvan kunnen wel elf meter hoog zijn.

Een alternatief is eventueel de optocht te verplaatsen naar de maandag of dinsdag. De Peijper: “Maar ook dit hangt helemaal af van het weer op die dagen.”

De optocht is op zondag 7 februari en start op 13.30 uur op de Markt.