Teamplay@NAC heeft in samenwerking met ATEA Groep het project ‘Niemand Buitenspel’ opgericht. Het project biedt werkloze jongeren de mogelijkheid om werkervaring op te doen in het NAC-stadion.

Woensdagmiddag ondertekende wethouder Marianne de Bie de contracten en kregen de kandidaten hun startpakket.

Werkloze jongeren met lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking kunnen vaak moeilijk werk krijgen  en zijn afhankelijk van een uitkering. Voor deze jongeren is dit project opgestart.

"In een traject van ruim vier maanden worden jongens, in de leeftijdsgroep 21 tot en met 27, klaargestoomd voor de arbeidsmarkt", aldus Tim van Riel, coördinator van Teamplay@NAC. Drie dagen in de week zijn de kandidaten werkzaam op de facilitaire afdeling van onder andere het NAC-stadion.

Naast de werkzaamheden in het stadion gaat een jobcoach met de kandidaten aan de slag om de kandidaat te begeleiden naar betaald werk of een vervolgopleiding zodat ze uiteindelijk niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Elke kandidaat bouwt een eigen portfolio op. Dit helpt ze met de volgende stap, weet Van Riel. "Hun aankomend werkgever weet zo wat hun achtergrond is en wat hun sterke competenties zijn."

Samenwerking

Teamplay@NAC heeft al meerdere projecten lopen, maar kon als organisatie meer bieden volgens van Riel. "In gesprekken met de gemeente werd duidelijk dat er behoefte is om werkloze jongeren aan een baan te helpen. Na contact te hebben gehad met ATEA Groep kwam hier een samenwerking uit."

Wanneer een kandidaat wordt doorgeplaatst naar een bedrijf, komt een nieuwe kandidaat voor in de plaats. Aan het project is daarom geen einddatum gekoppeld.