Twan van Oers is zondagmiddag als Koert de Kapper in de Mezz verkozen tot Grôtste Mââuwert van 2016. Hij won de vakjuryprijs. De Bredaose Kul-troffee ging naar ‘Woutje Klep’, terwijl ‘Leo’ de publieksprijs achter zijn naam mocht schrijven.

“We hebben zondag van een geweldige middag mogen genieten”, meldt Frans Schoester namens de organisatie. “Nog nooit eerder is het tonpraten in Breda van zo'n hoog niveau geweest. Eigenlijk waren er alleen maar winnaars. Van het begin tot eind hebben we ons rot gelachen.”

Tijdens de verkiezing van de Grôtste Mââuwert wordt de beste tonprater gekozen. In een ton vertelt een persoon met verschillende grappen die met Breda te maken hebben. Schoester meldt dat de keuze voor de winnaar een moeilijke keuze was. “De jury had dit jaar een hele kluif aan de beoordeling. Van mij hadden er 8 namen op de eerste plaats mogen staan. De Mââuwerts waren allemaal geweldig”, aldus Schoester.

Naast de drie winnaars deden nog vijf andere ‘Mââuwerts’ mee aan de verkiezing. Koke van Beneje, Mathilde Mutsema uit Gent, Schrobbelér Express, Verrekte koekwous en L. Vis waren de overige namen van de deelnemers.