Bavel staat 16, 17, 18 en 19 maart in het teken van Bavel Izz Music. Sporthal de Huif is dan het middelpunt van het dorp.

“Een uniek evenement door Bavel voor Bavel”, benadrukt Ron Graumans, een van de organisatoren van Bavel izz Music.

“Het is leuk om een avond erop uit te gaan met vrienden en dat je dan je groentenboer of buurjongen een nummer ziet zingen van een Bruce Springsteen of Michael Bublé. Je verbaast je over hoeveel talenten er in Bavel is”, vertelt Graumans.

De Harmonie St. Caecilia onder leiding van Peter Bongaerts, B-Vocals onder leiding van Michiel Geerts, het gemengd koor AmbiCiuS onder leiding van Niels Loose, slagwerkgroep Klabavel, een band, solisten en een dansgroep, gaan samen met zo’n 300 vrijwilligers en medewerkers zorgen voor een avondvullend programma.

In 2012 waren alle kaarten in een mum van tijd verkocht. Het comité Bavel izz Music was verrast door deze enorme run op kaarten. Daarom is er besloten om tijdens deze jubileumeditie in plaats van drie avonden, vier avonden te organiseren.

Woensdag 17 februari start  de kaartverkoop van Bavel izz Music. Een staanplaats kost € 22,50 en een tribuneplaats € 25,00.