Kensington en Van Buuren over Koepelclip: ‘Meest epische videoshoot ooit’

De voormalige koepelgevangenis in Breda was afgelopen week de locatie waar Armin van Buuren en Kensington hun nieuwe videoclip hebben opgenomen. “Dit is de meest epische videoshoot die we ooit hebben gedaan”, zegt Casper, zanger en gitarist van Kensington, tegenover RTL Boulevard.

Van Buuren en Kensington namen voor hun nummer Heading Up High een videoclip op in de koepelgevangenis. Van Buuren over de locatie: "Het is een luguber idee dat tot vrij recent hier mensen hebben vastgezeten. Het past wel goed bij deze clip." Tot januari 2013 was deze gevangenis in gebruik.

Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking. Jan, bassist van Kensington, vindt de hybride tussen de twee muziekstijlen heel mooi. "Je merkt dat in deze track de sound waarmee we bekend zijn, nog goed te horen is."

Van Buuren neemt de band mee op zijn wereldtournee Embrace. Van Buuren: "Ik weet niet hoe rock ‘n roll de gasten zijn, ik ga het meemaken." Ook vertelt hij dat de eerste tekenen uit Amerika goed zijn. Niles, drummer van Kensington: "Ik hoop dat het een wereldwijde hit wordt. De meeste reacties zijn tot nu toe lovend."

De videoclip komt op 5 februari uit.

Lees meer over:
Tip de redactie