Oudste Harley-Davidson-dealer Benelux stopt ermee

OIT Harley-Davidson in Breda sluit per 1 juli van dit jaar zijn deuren. Daartoe heeft de oudste dealer van de Benelux besloten, nadat hij er tot op heden niet in geslaagd is een opvolger te vinden.

“We hebben het langs alle kanten bekeken”, vertelt eigenaar en oprichter Jan Kennis, “maar we hebben geen overnamekandidaat kunnen vinden.” Bij OIT aan de Liniestraat werken inclusief parttimers 20 mensen. “Met hen hebben we alles goed geregeld, iets anders zou mijn eer te na zijn.”

We hebben het langs alle kanten bekeken”, vertelt eigenaar en oprichter Jan Kennis, “maar we hebben geen overnamekandidaat kunnen vinden.” Bij OIT aan de Liniestraat werken inclusief parttimers 20 mensen. “Met hen hebben we alles goed geregeld, iets anders zou mijn eer te na zijn.”

Een faillissement, toch vaak een manier om een bedrijf te beëindigen, was en is niet aan de orde."Niet bespreekbaar. We moeten allemaal verder, wij doen het gewoon zoals het hoort." 

De beslissing is ingegeven door Kennis' gezondheid. "Ik kan het bedrijf niet meer aansturen zoals ik wil. Ik ben twee jaar terug in de lappenmand terechtgekomen. Het gaat nu goed, maar ik heb niet de energie die nodig is."

Een makkelijke beslissing is het niet geweest. "Ik heb lang gezocht naar overnamekandidaten, maar ik heb geen serieuze mensen kunnen spreken. Het is een hard gelach, want OIT is een fijn en gezond bedrijf", benadrukt de ondernemer, die op 28 juni 1978 het bedrijf oprichtte. "Als we daadwerkelijk 1 juli dichtgaan, hebben we op twee dagen na 38 jaar bestaan."

Lees meer over:
Tip de redactie