Ruim achthonderd mensen tekenen petitie behoud fietsenmaker station Breda

Ruim achthonderd mensen hebben een petitie getekend om fietsenmaker Ruud van der Torre van het station van Breda zijn baan te laten houden.

De NS kwam een aantal weken terug met de mededeling dat Van der Torre zijn baan zou verliezen. Het werk in de fietsenstalling gaat per 24 maart over naar de gemeente Breda. Van der Torre kan echter niet mee.

Klanten van de fietsenmaker besloten hierop een Facebookpagina op te richten, met als doel zoveel mogelijk de petitie ‘Help Rudy zijn baan houden’ te ondertekenen.

Gevleid

Woensdagmiddag telde de petitie, die sinds vrijdag 22 januari in de lucht is, ruim 800 handtekeningen. “Het is echt bizar”, vertelt Ruud van der Torre. “Mede doordat ik in de publiciteit ben gekomen is het aantal handtekeningen heel snel opgelopen. Ik voel me gevleid.”

De NS liet dinsdagmiddag weten dat de baan voor Van der Torre niet zomaar behouden kan worden. “Mensen met een vast contract kunnen bij de komst van een andere exploitant meestal rekenen op het behouden van hun baan”, vertelt een woordvoerder. “Van der Torre heeft of een tijdelijk contract of wil niet over naar een andere exploitant.”

Positief

Van der Torre reageert: “Objectief gezien zijn er natuurlijk afspraken en dat begrijp ik volkomen. Maar de reacties van vele klanten zijn, zoals je kunt lezen op de pagina, heel erg positief over mij. Ik zit nu zelf in deze situatie, maar als iemand anders in deze situatie zat moet je als bedrijf je toch af gaan vragen of je personeel dat goed ligt bij de reizigers niet gewoon moet blijven.”

Wat er gaat gebeuren met de handtekeningen? “We hopen dat de NS bereid is mijn situatie in te zien. Als ze dat niet willen, het zij zo. Ik word vaak bestempeld als een vriendelijke man, dus wie weet is er op andere stations in Nederland nog een baan voor mij weggelegd. Desnoods ga ik het gedrag van medewerkers op stations positief beïnvloeden, lijkt me ook leuk.”

Lees meer over:
Tip de redactie