Voorzitter Bluemink bij start Ondernemersfonds: 'Dit is heel belangrijk'

Sinds begin januari is Paul Bluemink is de nieuwe voorzitter van het Ondernemersfonds. BredaVandaag blikt alvast vooruit met Bluemink over zijn plannen en wat dit voor Breda gaat betekenen.

Deze woensdag is de bekrachtiging van het Ondernemersfonds getekend. Hoe belangrijk is dit?
“Voor de stad Breda is het heel belangrijk. Het is iets waar we al jaren mee bezig zijn geweest. Na een eerste mislukte poging is het nu gelukkig wel gelukt. Door goed met ondernemers samen te werken kunnen we tot iets moois komen.”

Wat wordt voor u de belangrijkste taak binnen het Ondernemersfonds?
“Ik kijk in stapjes vooruit. Belangrijkste dit jaar is dat we goed kennis maken met de nieuwe centrummanager. Deze wordt woensdag tijdens de ondertekening van het Ondernemersfonds bekendgemaakt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de deelgebieden goed met elkaar gaan samenwerken. Als voorzitter vind ik dat ik deze taken moet opnemen.”

Wat merkt de Bredanaar van het Ondernemersfonds?
“Alles moet nog in gang gezet worden, dus ik denk dat je dit jaar nog weinig zichtbaars kunt verwachten. De insteek is dat Breda er de komende jaren beter van wordt in alle opzichten en dat het effect ook zichtbaar gaat worden.”

Het eerste grote evenement is Koningsdag. Ligt hier al een plan voor op tafel?
“Nee, hier heb ik nog niks van gezien. Het staat nog allemaal in de kinderschoenen. De financiële stroom moet onder andere nog in kaart gebracht worden. Het 538-feest is denk ik iets wat wel terugkomt. Ik hoor er veel over in de wandelgangen, maar er staat nog niks op papier.”

Lees meer over:
Tip de redactie