Bij een ernstig ongeval op de A16 richting Rotterdam is dinsdagavond rond 23.40 uur de 24-jarige bestuurder van een personenauto om het leven gekomen. Het gaat om een man uit Dordrecht.

De hulpverleningsdiensten kregen tegen 23.45 uur een melding dat een personenauto achterop een vrachtauto was gebotst, die op de vluchtstrook van de snelweg stilstond.

De vrachtwagen had een klapband gehad en de chauffeur was uitgestapt om zijn vrachtwagen te controleren. Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter gingen met spoed naar het incident.

In de personenauto zat de bestuurder bekneld. De brandweer bevrijdde hem uit zijn benarde positie door het voertuig open te knippen. De hulpverleningsdiensten verleenden de eerste hulp aan het slachtoffer. Deze hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Hulpverlening

Vanwege de hulpverlening en het onderzoek naar de toedracht van het ongeval werd de snelweg tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel afgesloten. Automobilisten richting Rotterdam werden geadviseerd om te rijden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.