De fietsenstalling aan het station van Breda voelt voor Ruud ‘Fietsenstalling’ al jarenlang als een tweede thuis. Alleen kreeg de fietsenmaker de afgelopen week een vervelende mededeling: hij moet binnenkort afscheid nemen van zijn baan. Tijd voor een petitie, vonden klanten.

Die startten een Facebookpagina. “Misschien kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat ik niet in de Werkloosheidswet kom”, zo staat te lezen.

Mensen in dienst van de gemeente Breda moeten Ruud per 24 maart 2016 gaan vervangen. “Normaal als ik 20 jaar zou zijn zou dit voor mij geen probleem zijn geweest, omdat ik dan makkelijk aan een andere baan zou komen”, laat Ruud op de pagina weten. “Maar het feit is dat ik bijna 51 jaar wordt en daarom vrijwel niet meer aan een andere baan kan komen.”

Steun

De petitie wordt inmiddels veelvuldig erkend. Sinds vrijdag 22 januari ondertekenden ruim 150 mensen de petitie als blijk van steun.

“Rudy is een en al Bredase gezelligheid, topper voor de stalling in het station”, vertelt een bezoeker op de pagina. Een andere bezoeker laat zelfs weten: “Zonder Rudy geen stalling!”

Tijdelijk contract

De NS meldt dat de baan voor Ruud niet zo maar behouden kan worden. “Mensen met een vast contract kunnen bij de komst van een andere exploitant meestal rekenen op het behouden van hun baan. Ruud heeft of een tijdelijk contract of wil niet over naar andere exploitant”, vertelt de woordvoerder.

“Uit menselijk perspectief snappen we dat hij er alles aan doet om zijn baan te behouden, alleen er zijn afspraken.”