Tijdens een groepsbezichtiging in een huis aan de Pijnboomstraat in Breda heeft een van de aanwezigen een andere kijker bedreigd. Dat gebeurde maandagmorgen tussen 9.00 en 9.30 uur. Tevens werd een raam van de woning beklad met dreigende teksten.

Tijdens het bezichtigen waren er drie kandidaten aanwezig. Kandidaat nummer twee bedreigde toen kandidaat nummer één, omdat diegene meende langer ingeschreven te staan op klinkvoorwonen.nl en meer recht had op de woning.

"Bedreigingen accepteren we niet, nooit niet en van niemand", vertelt de woordvoerder van WonenBreburg. De woningcorporatie heeft daarom aangifte van bedreiging gedaan bij de politie. Ook moet deze persoon op gesprek komen bij WonenBreburg en is er een blokkade van een half jaar opgelegd om te reageren op woningen via klinkvoorwonen.nl.

Het is niet bekend of het bekladde raam in hetzelfde huis te maken heeft met deze bedreiging. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De woordvoerder van de corporatie bevestigt dat twee weken geleden ook al een woning werd beklad. Destijds ging het om hakenkruizen.