Wethouder loopt dag mee met vuilnismannen

Het was voor Patrick van Lunteren weer even terug in de tijd: achterop de vuilniswagen door Breda.

"Tijdens mijn studie draaide ik weleens een zomer mee, maar dat was nog in de tijd dat de vuilniszakken aan de straat stonden", zegt de wethouder.

Woensdagmorgen trok Van Lunteren niet zijn nette pak aan, maar een robuuste werkjas en ging hij op pad met vuilnismannen Kenny, Chris en Jan. "Het was een afspraak die ik al langer in de planning had staan. Ik ben benieuwd naar het hele traject van afval naar grondstof, waar we in Breda intensief mee bezig zijn.Ook vanwege mijn studie (milieukunde, red)."

Van Lunteren kreeg zo de kans te zien hoe het er aan toegaat in de praktijk. "Er zijn nieuwe technieken om het afval te scheiden, mooi om te zien hoe dat werkt, maar ook mooi om te zien hoe trots de mannen zijn op hun werk en het enthousiasme waarmee ze werken."

Uiteraard stak hij zelf ook de handen uit de mouwen. "Sjouwen met die bakken, mooi hoor." Hij kreeg nog meteen wat tips uit de praktijk mee voor zijn collega De Beer. "Het is echt veel prettiger als de afvalbakken bij elkaar staan. Daar zijn we wel mee bezig, maar dat is nog lang niet overal zo. Dat ga ik wel met hem bespreken."

Lees meer over:
Tip de redactie