Dubieuze klusjesmannen bestelen 78-jarige bewoonster Brabantpark

Tenminste twee bewoners zijn deze maand in Breda in de wijken Brabantpark en Heusdenhout het slachtoffer geworden van dubieuze Engels sprekende klusjesmannen.

Dat meldt de politie, die waarschuwt voor de louche werklui.

De politie stelt dat de geleverde prestatie meestal niet in verhouding staat tot de hoge rekening. "Vaak zijn oudere alleenstaande bewoners die goed van vertrouwen zijn een makkelijk doelwit voor dergelijke lieden. Strafrechtelijk zijn zij moeilijk aan te pakken omdat er sprake is van een vooraf mondelinge overeenkomst met vage afspraken", aldus de politie.

Op woensdag 6 januari was een 78-jarige vrouw alleen thuis in de wijk Brabantpark. Er werd aangebeld. Ze zag dat er vier mannen voor de deur stonden die vertelden dat ze een bedrijf hadden. "Ze stelden voor om met speciale apparatuur haar oprit schoon te maken. Aanvankelijk vroeg het viertal hier 12000 euro voor, na onderhandeling stemde zij in met 3500 euro. Na drie uur ‘werken’ moest er afgerekend worden", aldus de politie.

"Ze is toen met hen naar een pinapparaat gereden, maar kon maar 500 euro opnemen. Vervolgens heeft ze nog voor hen een mobiele telefoon gekocht. De rest van het nog openstaande bedrag zou later opgehaald worden. Later die avond ontdekte ze dat een waardevolle ring uit de woonkamer gestolen was."

Lees meer over:
Tip de redactie