Waaghalzen schaatsen eerste meters op natuurijs Mastbos

De eerste schaatsmeters op Bredaas natuurijs zijn gemaakt. Woensdagmorgen trokken twee waaghalzen de schaatsen uit het vet en begaven zich op het ijs van het ven in het Mastbos.

Eén van hen was Victor Bakker. Hij ontdekte de ijsvloer tijdens een hardlooprondje op dinsdag. "Toen dacht ik, laat ik morgen eens kijken of ik kan schaatsen. En het lukte. Het ijs was mooi glad en maakte een zingend geluid", vertelt de Bredanaar.

Bakker toog woensdagmorgen om 9.00 uur naar het Mastbos met zijn schaatsen in de aanslag. Te zien en te horen is, dat het vooral voorzichtig schuifelend schaatsen is. Echt vaart maken zit er niet in. 

"Het was eigenlijk wat aan de dunne kant, constateert", de eenzame schaatser. "Maar ik ben er niet doorheen gezakt. Ik had gehoopt dat het afgelopen nacht wat harder zou vriezen, want er had wel een paar centimeter bij gekund." Hij noemt het ijs dan ook "absoluut" geen aanrijder om met gezinnen op te gaan schaatsen.

Laatste keer

Bakker bleek overigens niet de enige die het waagde het ijs op te gaan. "Zoals je ziet op mijn filmpje, kwam ik nog een schaatser tegen."

Hij verwacht dat dit meteen de laatste keer was dit jaar. De Bredanaar heeft namelijk geen vertrouwen op koud weer.

Lees meer over:
Tip de redactie