Bezoekers Cultuurnacht Breda al vermaakt in wachtrij

Het was in voorgaande jaren voor veel bezoekers aan de Cultuurnacht in Breda het hoogtepunt van de avond: de voorstelling van dansgezelschap De Stilte in de Grote Kerk. Na een jaar afwezigheid keert het dansgezelschap terug met Ondersteboven.

In de Grote Kerk is artistiek leider Jack Timmermans al druk bezig met de voorbereidingen op het stuk. "Ik ben er al langer mee bezig, maar pas als je in de kerk bezig bent, kun je zien of het allemaal zo uitpakt als bedoeld."

Ondersteboven wordt vrijdag uitgevoerd volgens een strak programma  Er zijn zeven voorstellingen van ongeveer een kwartier gepland tussen19.00 en 23.30 uur. Bijzonder is dit keer het "wachtrij-vermaak". Want de populariteit van de voorstelling zorgde tijdens voorbije edities voor rijen op straat.

Om dat in betere banen te leiden wordt op het Kerkplein een vak gevormd waar 350 mensen kunnen wachten: het aantal mensen dat per voorstelling naar binnen kan. In het wachtvak verzorgt Cafe de Bruine Pij glühwein, warme chocomel en koffie te verkopen. Daarnaast is er muzikaal vermaak door Save in Sound van Lars Reen.

Gesluierde en het zichtbare

De voorstelling in de kerk gaat over het gesluierde en het zichtbare. Het stuk is gebaseerd op een stuk van Paul van Kemenade, Fantasy Colours.

De Stilte krijgt daarbij 'hulp' van Cappella Pratensis, een koor van vier personen, en een muziekgezelschap. "In totaal zijn er elf muzikanten die het begeleiden, met onder meer saxofoon, gitaar, contrabas, Afrikaans slagwerk. Afterlight, Einstein Design en  Vibevision zorgen voor lichteffecten met onder meer videomapping en beamers, Rianne de Witte heeft de kostuums samengesteld", vertelt Timmermans.

Lees meer over:
Tip de redactie