Nog weinig belangstelling winteropvang daklozen Breda

De temperatuur daalde vorige week al beneden het vriespunt en dat betekent dat de winteropvang van de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda sinds vrijdag open is. De belangstelling is nog niet overweldigend. 

Zo’n vijf dakloze mensen brachten afgelopen nacht door op veldbedden in een grote zaal. Met zestig beschikbare plaatsen kunnen tien keer zoveel mensen hun onderkomen zoeken bij de opvang.

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda heeft ook een dag- en nacht opvang waar mensen die dakloos zijn terecht kunnen komen nadat ze langs zijn gegaan bij Centraal Onthaal. In de dag- en nachtopvang wordt gedurende vier weken bekeken met welke problematiek iemand kampt en welke hulp passend is.

Het ligt aan de mensen zelf of ze in de dag- en nachtopvang terecht komen of in de winteropvang. "Sommige mensen willen geen hulp", vertelt Lieke Jansen, directrice van Stichting Maatschappelijke Opvang Breda. De winteropvang moet dan ook als een noodopvang gezien worden om een nacht in warmte te kunnen verblijven.

Waarschijnlijk blijft de winteropvang niet zo lang open. Jansen: "Ik heb de weersvoorspelling gezien en volgens het weerbericht stijgt aan het einde van de week de temperatuur waarschijnlijk weer boven nul. Dan sluit te opvang."

Lees meer over:
Tip de redactie