Vliegende en internationale start PIER 15 Skatepark Breda

Met inmiddels 35.000 bezoekers op de teller ontving PIER 15 Skatepark - dat eind 2014 opende - tot op heden tienduizend gasten meer dan verwacht. En dan gaat het niet alleen om skaters uit Breda. Zestig procent komt uit de rest van Nederland, uit Duitsland en uit België, vertelt Jeroen van Eggermond, één van de initiatiefnemers .

"We hebben een vliegende start gemaakt", zegt Van Eggermond. Dat komt volgens de initiatiefnemer doordat het park goed aansluit bij jongeren binnen en buiten Breda. "Wij hebben het allermooiste skatepark van Nederland en Europa. The looks, the feel, het materiaalgebruik. De meeste parken zijn beige en gemaakt van hout. Bij ons zie je rotsen en bomen binnen staan. Je skate in een decor."

Kwaliteit

Op het internationale karakter van het park werd vooraf al ingezet. Dat ook Duitsers en Belgen PIER 15 bezoeken kan volgens Van Eggermond te maken hebben met het feit dat in die landen veel minder skateparken te vinden zijn. "In Nederland hebben we er twaalf."

Voor het komende jaar staat het waarborgen van de kwaliteit op het programma. "We willen ervoor zorgen dat het zo blijft. We verbouwen iedere zomer om het voor skaters aantrekkelijk te houden om ons skatepark te bezoeken."

Lees meer over:
Tip de redactie