Verkoop Rüttchen Autowereld 'moeilijke beslissing'

Het Bredase autobedrijf Rüttchen wordt overgenomen door branchegenoot Louwman Groep. "Het was een moeilijke beslissing", vertelt directielid Bas Rüttchen. 

"We zijn zeventig jaar eigenaar dus het gaat gepaard met de nodige emoties in de familie.” Om de kwaliteit en continuïteit op de lange termijn te waarborgen, leek het de familie Rüttchen beter om het bedrijf over te laten nemen. "We hebben het bedrijf vanaf het begin opgebouwd. Dan wil je het zo lang mogelijk laten bestaan."

Rüttchen, dealer van Mercedes, Smart en Mitsubishi, werd in 1948 opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf verschillende vestigingen in onder meer Den Bosch, Tilburg en Breda. Die vestigingen zullen allemaal open blijven na de overname, zo vertelt Rüttchen. Ook de driehonderd personeelsleden blijven werkzaam binnen het bedrijf. "Alles blijft hetzelfde. Alleen de naam van de aandeelhouder verandert."

Familiebedrijf

Rüttchen Autowereld is onder meer in zee gegaan met de Louwman Groep omdat de bedrijven dezelfde normen en waarden kennen. "De Louwman Groep is een familiebedrijf. Wij ook. In een familiebedrijf heerst een andere cultuur dan in een beursbedrijf. Wij zijn getrouwd met Rüttchen Autowereld. Natuurlijk zijn prestaties belangrijk, maar wij kijken niet alleen naar winst. Wij kijken ook naar de mensen."

Hoe de toekomst voor de familie Rüttchen zelf eruit zal zien, is nog niet helemaal duidelijk. "Voorlopig blijven we betrokken bij het bedrijf, maar hoe dat op de lange termijn zal zijn, moet nog uitgewerkt worden. Dat weten we over een half jaar."

Lees meer over:
Tip de redactie